Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ

Η σχολική τροχονόμος του Σχολείου μας  κα. Αννέτα, φίλη και αρωγός του Συλλόγου μας , έφτιαξε με πολύ μεράκι και διαθέτει μεγάλη ποικιλία από Πασχαλινές λαμπάδες σε φιλικές τιμές.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ




 Εικόνες από τη σχολική γιορτή που παρουσίασαν τα παιδιά της Ε΄τάξης
 


Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ

Ικανοποιώντας προφορικά αιτήματα του Δ/ντή και Δασκάλων του Σχολείου μας , ο Σύλλογος πρόσφερε μία  τηλεόραση SONY  LCD  32'' για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του Σχολείου. 
Αγοράστηκαν επίσης και τοποθετήθηκαν σκουρόχρωμες κουρτίνες για την συμπληρωματική ηλιοπροστασία των αιθουσών των τάξεων Γ1' και Α'.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΓΙΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι η γιορτή του Σχολείου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 θα γίνει την Πέμπτη 24 Μαρτίου στις 10:00΄στο Σχολείο.
Δέν θα λειτουργήσει το Ολοήμερο Σχολείο.

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Ενημερώνουμε τους γονείς & κηδεμόνες ότι αύριο Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011 και ώρα 13:15΄ θα γίνει η επίδοση βαθμολογίας (έλεγχοι) Β΄τριμήνου του σχολικού έτους 2010-2011, στο Σχολείο μας.

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΑΠΟ 12ΘΕΣΙΟ ΣΕ 10ΘΕΣΙΟ

Στα πλαίσια της συγχώνευσης, υποβάθμισης και κατάργησης Σχολείων από το Υπουργείο Παιδείας, το Σχολείο μας υποβαθμίζεται από 12θέσιο (στα χαρτιά) σε 10θέσιο ( όπως είναι σήμερα).
Παραμένει βέβαια το ανώτατο όριο των 25 μαθητών ανά τμήμα.

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ


Η Κυρά Σαρακοστή
Σαρακοστή λέμε τις 40 μέρες πριν από την Κυριακή του Πάσχα. Από πολύ παλιά υπάρχει η παράδοση να νηστεύουμε για να μιμηθούμε τη νηστεία που έκανε ο Χριστός στην έρημο. Παλαιότερα, τις τρεις πρώτες μέρες της νηστείας τις περνούσαν με ψωμί και νερό. Μια μέρα πριν αρχίσει η νηστεία, την Καθαρή Δευτέρα, αυτοί που πρόκειται να νηστέψουν, τρώνε ένα πλούσιο γεύμα με σούπα με φασόλια, χαλβά ή καρυδόπιτα και βέβαια την παραδοσιακή λαγάνα.

Η Σαρακοστή περνά πολύ αργά για αυτούς που νηστεύουν, κυρίως τις τελευταίες μέρες. Έτσι, επειδή παλιά δεν είχαν ημερολόγια για να μετρούν το πέρασμα της νηστείας, έφτιαχναν ένα μετρητάρι. Ζωγράφιζαν τη Σαρακοστή σαν μια γυναίκα χωρίς στόμα, λόγω νηστείας, και με τα χέρια σταυρωμένα από την προσευχή. Της έβαζαν 7 πόδια, ένα για κάθε βδομάδα της Σαρακοστής. Κρεμούσαν τη Σαρακοστή στον τοίχο και κάθε Σάββατο έκοβαν από ένα πόδι. Το τελευταίο πόδι το έκοβαν το Μεγάλο Σάββατο και το βάζανε σε ένα ξερό σύκο. Αυτό το σύκο το ανακάτευαν με άλλα και τα μοίραζαν στην οικογένεια. Το σύκο έφερνε γούρι σ’ αυτόν που το έβρισκε.


Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Απο το Διευθυντή του σχολείου κ.Κ.Ζουμπουλάκη πήραμε το παρακάτω e-mail .

Κύριε Πρόεδρε,
Σας ενημερώνουμε για τα εξής:

1) Η Δημοτική Κοινότητα Τριανδρίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Τριανδρίας πραγματοποιεί εκδήλωση την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011 και ώρα 19.00΄ στο Κέντρο Πολιτισμού (Μάνου Κατράκη 4, Τριανδρία) για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

2) Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Τριανδρίας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ πραγματοποιεί εκδήλωση με ομιλία και προβολές την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011 και ώρα 11.00΄ - 12.00΄ στο αμφιθέατρο του Σχολείου για ενημέρωση των μαθητών του Σχολείου μας. Είναι προσκεκλημένοι όλοι οι γονείς να παρακολουθήσσουν την εκδήλωση.

Τριανδρία, 4 Μαρτίου 2011

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΣΚΕ ΠΑΡΤΥ



Στιγμές από το μασκέ αποκριάτικο πάρτυ του Συλλόγου μας για τα παιδιά του Σχολείου.΄Ομορφες και πρωτότυπες αμφιέσεις και στολές,πολύ κέφι και χορός στην πίστα της Disco.