Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στην προσπάθειά του να αναπτύξει την κοινωνική του προσφορά σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού της πόλης μας, χρειάζεται την καταγραφή του αριθμού των μαθητών των σχολείων του δήμου που δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρωινό κολατσιό.
Για το σκοπό αυτό θα θέλαμε, στο ιδιαίτερα λεπτό αυτό θέμα, τη συνεργασία σας.
Δηλαδή μπορείτε διακριτικά να έρθετε σε επαφή με τη Διευθύντρια του Σχολείου και εμείς με τη συνεργασία του Δήμου θα φροντίσουμε ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ORIGAMI



Ένα τεράστιο χάρτινο μωσαϊκό 400 τ.μ. που θα απεικονίζει τον Λευκό Πύργο, θα δημιουργηθεί στις 31 Μαίου 2012 στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, κάτω από την αιγίδα του τμήματος Νεολαίας της Αντιδημαρχίας Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών και την καθοδήγηση της Μυρτώς Δημητρίου, Origami Instructor-Κοινωνικής Ανθρωπολόγου-Εικαστικού και Συγγραφέα. Με αυτή μας την προσπάθεια θέλουμε να δώσουμε μηνύματα ειρήνης, ανακύκλωσης,προστασίας του περιβάλλοντος, πράσινου πλανήτη,συνεργασίας και εθελοντισμού!
Θα πάρουν μέρος περισσότερα από 10.000 άτομα!
Από τον Οκτώβρη μέχρι και τον Μάιο στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας η Μυρτώ Δημητρίου θα παρουσιάζει εργαστήρια της Ιαπωνικής τέχνης της χαρτοδιπλωτικής(ORIGAMI), διάρκειας 90' ,ενώ υπάρχει και μόνιμη έκθεση με πίνακες και έργα της.
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-12:00 κατόπιν συνεννόησης
Κόστος: 5 ευρώ
Δηλώσεις συμμετοχής: 6977.716.780

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012 το πρωί , στην εκκλησία του Αγ.Σπυρίδωνα, λόγω της εορτής των τριών Ιεραρχών, ο Σύλλογός μας θα τελέσει Αρτοκλασία, υπέρ υγείας των μαθητών , δασκάλων και γονέων του Σχολείου μας.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

Τρεις Ιεράρχες
Ως Τρεις Ιεράρχες αναφέρονται οι τρεις επιφανείς άγιοι και θεολόγοι της χριστιανικής θρησκείας, προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Βασίλειος ο Μέγας και ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός ή Γρηγόριος ο Θεολόγος.
Αναδείχθηκαν πατέρες της εκκλησίας και άγιοι. Η σοφία και η δράση τους τους έδωσε τον τίτλο των μεγίστων φωστήρων, όπως ψέλνεται και στο τροπάριό τους: «Τους τρεις μεγίστους φωστήρας της τρισηλίου θεότητος...».
Και οι τρεις έδειξαν προσήλωση στη χριστιανική θρησκεία κι η ζωή τους ήταν γεμάτη από τους αγώνες τους γι' αυτή. Τα συγγράμματά τους, αλλά και η προφορική τους διδασκαλία έδωσαν δόξα και αίγλη στη χριστιανική παιδεία.
Γαλουχημένοι με τα βαθιά νοήματα της θρησκείας και άριστοι γνώστες της αρχαίας ελληνικής σοφίας, συνδύασαν τις γνώσεις τους αυτές και πρόσφεραν τις πρώτες βάσεις στη διαμόρφωση της ελληνοχριστιανικής παιδείας και του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού. Για τη μεγάλη προσφορά τους στα γράμματα ανακηρύχτηκαν άγιοι προστάτες των γραμμάτων, των μαθητών και γενικά της σπουδάζουσας νεολαίας.
Για τη σοφία τους και τη χριστιανική τους ζωή, η ορθόδοξη Εκκλησία τους ονόμασε αγίους και γιορτάζουν ο καθένας ξεχωριστά. Αλλά επειδή δημιουργήθηκε μια διαφωνία μεταξύ των χριστιανών για το ποιος από τους τρεις πρόσφερε τα περισσότερα, αποφασίστηκε και καθιερώθηκε από τα τέλη του 4ου αιώνα να υπάρχει και για τους τρεις μια κοινή γιορτή στις 30 Ιανουαρίου κάθε έτους. Κι επειδή είναι και προστάτες των γραμμάτων, καθιερώθηκε αυτή η γιορτή να είναι και γιορτή των γραμμάτων και της ελληνοχριστιανικής παιδείας. Η καθιέρωση αυτή έγινε μετά την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό και από το 1842 η γιορτή καθιερώθηκε ως εκπαιδευτική από τη σύγκλητο του πανεπιστήμιου Αθηνών. Η γιορτή αυτή επεκτάθηκε και στα γυμνάσια και στα δημοτικά σχολεία που την ημέρα αυτή αργούν και οργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις και τελετές στη μνήμη των Αγίων.[1]ΑΡΤ

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

Έγινε σήμερα στο Σχολείο, με πρωτοβουλία και οργάνωση του Συλλόγου μας, η κοπή της βασιλόπιτας.
Μέλη του Δ.Σ. επίσης μοίρασαν σε όλα τα παιδιά του Σχολείου βασιλοπιτάκια.Σε κάθε τάξη/τμήμα υπήρχε ένα βασιλοπιτάκι με ''φλουρί'' και ο τυχερός ή τυχερή  πήρε το αντίστοιχο δωράκι του Συλλόγου. 
Και του χρόνου!!!

Η ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Κάθε Παρασκευή την 4η ώρα καθώς και στο 2ο διάλειμμα η βιβλιοθήκη του Σχολείου είναι ανοιχτή

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Κέντρο Εμβολιασμού για ανασφάλιστους θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου, ο δήμος Θεσσαλονίκης, στο κτίριο των υπηρεσιών Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επί της οδού Μοναστηρίου 53-55.
Το Κέντρο Εμβολιασμού θα εξυπηρετεί με παιδίατρο, καρδιολόγο και παθολόγο τους ανασφάλιστους κατοίκους του δήμου Θεσσαλονίκης (παιδιά και ενήλικες), από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Ραντεβού θα κλείνονται στο τηλέφωνο 2310.509.053.

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

Με τη έναρξη του νέου έτους και τις ευχές μας για καλή χρονιά,
Υπενθυμίζουμε στα μέλη μας την στοιχειώδη υποχρέωσή τους προς το Σύλλογο (που αποτελεί άλλωστε και την βασική πηγή εσόδων του), την πληρωμή της ετήσιας συνδρομής των 15€ για ένα παιδί ή 20€ για δύο.
Μπορείτε να την καταβάλετε στην ταμία του Συλλόγου ( κα Λία Ρωμούδη) ή στο δάσκαλο / δασκάλα της τάξης , βάζοντας το ποσόν σε φάκελο και γράφοντας το όνομα του παιδιού και την τάξη.
Θα σας στείλουμε την απόδειξή σας με το παιδί.