Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

BASKETBALL CAMP 8,9,10 MAIOΥ



Γήπεδο Αχιλλέα Τριανδίας 8,9,10 ΜΑΙΟΥ

1ο Group 09:30 - 12:30 ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ 2000 - 2008
2ο Group 13:30 - 16:30 ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ 1994 - 1999
Φύλαξη Παιδιών από 09:00 εως 16:30

Υπεύθυνοι Προγράμματος:

Παναγιώτης Μπαχάρογλου
Υπεύθυνος Ακαδημιών Αχιλλέα Τριανδρίας
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Τέλης Περγαμηνέλης (Προπονητής Καλαθοσφαίρισης)

Προσκεκλημένοι:
Σούλης Μαρκόπουλος (Προπονητής ΠΑΟΚ)

Βαγγέλης Αγγέλου (Προπονητής ΑΡΗ)

Λευτέρης Κακιούσης (Προπονητής Α1- Πρώην Ομοσπονδιακός Προπονητής)

Τζον Κόρφας (Προπονητής – Παλαίμαχος Καλαθοσφαιριστής ΠΑΟΚ)

Χάρης Μαρκόπουλος (Προπονητής ΠΑΟΚ)

Χατζόπουλος Χρήστος (Προπονητής Ανδρικού Τμήματος Αχιλλέα Τριανδρίας)

Τσεσμετζής Ιωάννης (Προπονητής Καλαθοσφαίρισης - Πειραματικού)

Κουκουλεκίδης Στέλιος (Πρώην Διεθνής Διαιτητής EUROLEAGUE)

Γεώργιος Ζιώγας (Εργοφυσιολόγος - Διατροφολόγος)

Στέφανος Μάμαλης (Προπονητής Εθνικής Ομάδας Στίβου)

William Hatcher (Παίκτης ΠΑΟΚ)

Λευτέρης Μποχωρίδης (Παίκτης ΑΡΗ)

Αλέξανδρος Βεζένκοφ (Παίκτης ΑΡΗ)

 

Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής:

στην Γραμματεία του Γηπέδου της Τριανδρίας
Τ: 2310 900915 - 6997062691

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Στα πλαίσια ευαισθητοποίησης των μαθητών των σχολείων της περιοχής μας, σε θέματα περιβάλλοντος και ανακύκλωσης διοργανώθηκε περιβαλλοντική δράση, την Πέμπτη 11 – 04 -2013 και ώρα 09.00π.μ. σε συνεργασία με την Δ/νση Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος και την Δ/νση Ανακύκλωσης & Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων.
Οι μαθητές των σχολειών του 1ου , 2ου , 3ου Δημοτικού Σχολείου , και Γυμνασίου Τριανδρίας φύτεψαν στον προαύλειο χώρο του σχολείου τους εποχιακά λουλούδια και αρωματικά φυτά τα οποία μας διέθεσε το τμήμα αλσών δεντροστοιχιών και φυτωρίων. Οι μαθητές τσάπισαν, φύτεψαν, πότισαν και υιοθέτησαν τα φυτά αναλαμβάνοντας τη φροντίδα τους.
Παράλληλα έγινε μία ενημέρωση και διανεμήθηκαν στους μαθητές όλων των σχολείων χάρτινοι κάδοι και έντυπο ενημερωτικό υλικό για την ανακύκλωση και τα οφέλη της,  από υπαλλήλους του τμήματος Ανακύκλωσης.










Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ 'ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ'


ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 
από τις 6:30 μ.μ. μέχρι τις 9:30 μ.μ.

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ (ΒΑΣ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 18)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Αυτό που κάνει κάποιον να πετυχαίνει στη ζωή, έχει αποδειχτεί στατιστικά ότι δεν είναι οι γνώσεις, τα πτυχία, τα υλικά εφόδια, οι γνωριμίες, ή ότι άλλο συνηθίζουμε να επικαλούμαστε σαν προϋπόθεση όταν μας απασχολεί ένα τέτοιο θέμα. Αναμφισβήτητα όλα τα παραπάνω είναι βοηθητικά. Υπάρχει όμως κάτι που κάνει τη διαφορά. Μοιάζει να είναι το βασικό, το κύριο και… ίσως το μοναδικό συστατικό για να πετύχει η συνταγή και είναι :

Η Εμπιστοσύνη στον Εαυτό. Αυτό είναι που χρειάζεται να γνωρίζουν οι γονείς για να μπορέσουν να το προσφέρουν στα παιδιά τους απλόχερα. Έτσι μόνο η προσωπικότητα γνωρίζει πως με όποιο καιρό, με όποιες συνθήκες, με όποιες αντιξοότητες, είναι σε θέση να ανταπεξέλθει. Να πέσει και να ξανασηκωθεί. Δυστυχώς στις μέρες μας παρατηρείται ακριβώς το αντίθετο. Ενώ οι γονείς αγωνίζονται και συχνά κάποιοι το καταφέρνουν να υπέρ-προσφέρουν στα παιδιά τους όλα τα παραπάνω (γνώσεις, υλικά αγαθά, γνωριμίες) αδυνατούν να εμπνεύσουν το ένα και μοναδικό συστατικό της ευτυχίας. Ίσως γιατί οι ίδιοι δεν το διαθέτουν. Ίσως γιατί κανείς δεν τους το δίδαξε. Ίσως γιατί η δυτική τουλάχιστον κοινωνία καλλιεργεί το αντίθετο. Ίσως γιατί ολόκληρο το σύστημα βασίζεται ακριβώς σ’ αυτή τη διαμάχη. Να έχω ή να Είμαι. Στις μέρες μας μοιάζει να υπερισχύει ακόμη το πρώτο. Το «να έχω». Ας θελήσουμε να τολμήσουμε το δεύτερο. Το «να είμαι».

Χτίζοντας λοιπόν την αυτοπεποίθηση του παιδιού με τρόπους που θα το οδηγήσουν να «είναι» ανεξάρτητα από το αν «έχει», ίσως να καταφέρουμε να οδηγήσουμε την κοινωνία σε μια άλλη μορφή. Τότε και μόνο τότε θα μπορέσουμε να δούμε το μικρό χαρταετό μας, να κόβει το σχοινί και να εξαφανίζεται στα πέρατα του ουρανού, με τη βεβαιότητα πως κάναμε αυτό που χρειαζόταν για μας, για εκείνο, για την κοινωνία. Τότε θα είμαστε σίγουροι πως βοηθήσαμε να δομηθεί ένας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

ΕΡΑΤΩ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΑΚΗ (δυό λόγια για την ομιλήτρια)
Οικογενειακή Σύμβουλος, ειδικευμένη στις σχέσεις γονιών-παιδιών, σύμφωνα με την προσέγγιση της Ατομικής Ψυχολογίας που εισήγαγε ο Alfred Adler και συνέχισε ο Rudolf Dreikurs. Έχει μαθητεύσει κοντά σε διεθνούς φήμης Ψυχολόγους παρακολουθώντας διάφορα σεμινάρια και εκπαιδεύσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό πάντα σε σχέση με θέματα όπως: γονείς – παιδιά – έφηβοι – οικογένεια – σχέσεις ζευγαριού. Έχει εκπαιδευτεί ως Life Coacher και διευκολύνει πιστοποιημένα μετά από ειδική εκπαίδευση στο Findhorn Foundation το διεθνούς φήμης αυτογνωσιακό και ταυτόχρονα πνευματικό επιτραπέζιο παιχνίδι Transformation Game™.
Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Καινούριοι γονείς για καινούρια παιδιά» που πραγματεύεται το θέμα της σχέσης γονιών – παιδιών δίνοντας έμφαση στη πνευματική διάσταση του ρόλου του γονιού καθώς και στα ιδιαίτερα χαρισματικά παιδιά που άλλοι ονομάζουν «Indigo» εισάγοντας τον όρο «Αλπινιστές και Σκαπανείς».
Εμπνευστής και δημιουργός ενός μοντέλου αειφορίας και βιωσιμότητας το «Ελπιδοχώρι» στην Αργολίδα. www.elpidohori.gr Έχει φιλοξενηθεί σε σειρά τηλεοπτικών εκπομπών με θέματα που αφορούν τις σχέσεις γονιών παιδιών. Δέχεται ιδιωτικά σε προσωπικές και ομαδικές συνεδρίες. Περισσότερα στο www.allazo.gr

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Δωρεάν εργαστήρια δημιουργίας επιτραπέζιων παιχνιδιών στις Περιφερειακές Δημοτικές Βιβλιοθήκες!

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει δωρεάν εκπαιδευτικά εργαστήρια, στις Περιφερειακές Δημοτικές Βιβλιοθήκες, σε συνεργασία με τη νηπιαγωγό και συγγραφέα Μαρία Πετκανοπούλου, με θέμα τη δημιουργία επιτραπέζιων παιχνιδιών.
Οικογενειακό  ραντεβού  γύρω  από  ένα  επιτραπέζιο  παιχνίδι;
Ναι, γιατί όχι, αφού είναι το μυστικό για να διατηρηθεί η οικογένεια ενωμένη και να αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των μελών της, που θα κρατήσουν στο χρόνο.
Γιατί κανένα ηλεκτρονικό παιχνίδι, όσο εξελιγμένο κι αν είναι, δεν μπορεί να προσφέρει τη ζεστασιά, την αμεσότητα, την επικοινωνία με τα μάτια μεταξύ των παικτών, που προσφέρει ένα ομαδικό – οικογενειακό επιτραπέζιο παιχνίδι.
Τα εργαστήρια θα ξεκινούν στις 18:00 και απευθύνονται σε ενήλικες και όχι μόνο.
Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η προεγγραφήΔηλώσεις γίνονται δεκτές στις κατά τόπους Περιφερειακές Δημοτικές Βιβλιοθήκες και στο τηλεφωνικό νούμερο 2310 374807.
Λόγω της αυξημένης ζήτησης και του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:
Δευτέρα 8 Απριλίου 2013 – Πρότυπη Σχολική Βιβλιοθήκη  - Κασσάνδρου 17-19, τηλ.  2310 274708
Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 – Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης  - Κρίσπου 7,  τηλ. 2310 219329
Δευτέρα 15 Απριλίου 2013 – Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Τριανδρίας – Αμοργού 29,  τηλ. 2310 921660
 Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 – Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κάτω Τούμπας «Γιώργος Ιωάννου»  -Πυλαίας 59,  τηλ. 2310 919039
Δευτέρα 22 Απριλίου 2013 – Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου – Νικάνορος 3 και Στεφάνου Νούκα,  τηλ. 2310 324666
Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 – Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Σαράντα Εκκλησιών – Γ.Βιζυηνού 57,  τηλ. 2310 203443

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Η Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας στα πλαίσια ευαισθητοποίησης των μαθητών των σχολείων της περιοχής της, σε θέματα περιβάλλοντος και ανακύκλωσης διοργανώνει περιβαλλοντική δράση, την Πέμπτη 11 – 04 -2013 και ώρα 09.00π.μ. σε συνεργασία με την Δ/νση Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος και την Δ/νση Ανακύκλωσης & Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων.
Οι μαθητές των σχολειών του 1ου , 2ου , 3ου Δημοτικού Σχολέιου , και Γυμνασίου Τριανδρίας θα φυτέψουν στον προαύλειο χώρο του σχολείου τους εποχιακά λουλούδια και αρωματικά φυτά τα οποία μας διέθεσε το τμήμα αλσών δεντροστοιχιών και φυτριών. Οι μαθητές θα τσαπίσουν, θα φυτέψουν, θα ποτίσουν και θα υιοθετήσουν τα φυτά αναλαμβάνοντας την φροντίδα τους.
Παράλληλα θα γίνει μία ενημέρωση και θα διανεμηθεί στους μαθητές όλων των σχολείων έντυπο ενημερωτικό υλικό για την ανακύκλωση και τα οφέλη της από υπαλλήλους του τμήματος ανακύκλωσης.

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΧΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ




Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτισμού ΈΛΛΗΧΟΣ παρουσιάζει την 
Πέμπτη 4 Απριλίου, στις 6.30 μ.μ., στο χώρο της Δημοτικής Περιφερειακής Βιβλιοθήκης Κωνσταντινουπόλεως
το ΠΑΡΑΜΥΘI ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ της Πηνελόπης Δέλτα,

με αφήγηση, παράλληλα με τα τραγούδια για το ομώνυμο θεατρικό έργο σε μουσική Μάνου ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ και στίχους Ιάκωβου ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ.

Πρόκειται για ένα πολυθέαμα, που συνδυάζει αφήγηση, προβολή και μουσική. Συγκεκριμένα, τα παιδιά της Παιδικής Λέσχης Βιβλίου της Ελλήχου "Ο Κήπος των Σελιδοφάγων" - που λειτουργεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως κάθε Πέμπτη, θα αναγνώσουν επιλεγμένα αποσπάσματα του βιβλίου, ενταγμένα σε μια συνολική αφήγηση που διατρέχει το σύνολο του βιβλίου. Υπεύθυνη είναι η συντονίστρια της Λέσχης Βιβλίου, Αμαλία Αραμπατζή.
Παράλληλα, θα προβάλλονται ψηφιακές εικόνες που οπτικοποιούν την αφήγηση, ενώ ενδιάμεσα θα ακουστούν τα τραγούδια που έγραψε ο Μάνος Χατζιδάκις για το θεατρικό ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ που έγραψε ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, από τη Μικτή χορωδία ΈΛΛΗΧΟΣ του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (που περιλαμβάνει παιδιά κι ενηλίκους και ιδρύθηκε από τον π. Κων/νο Σιδηρόπουλο) υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Καλαμάρα. Σολίστες των τραγουδιών θα είναι οι Άννα Καλκάνη, Γιώτα Μπαμπαναράκη, Ειρήνη Μπάρλα, Αντιγόνη Ρήγα, Νικόλαος Παπαευθυμίου και Απόστολος Σταυρίδης.
ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ-Αφήγηση και Μουσική
Πέμπτη 4 Απριλίου - 6.30 μ.μ.
Δημοτική Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 03/04/2013


Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας,

σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο μας έχουν εμφανιστεί ψείρες
(τόσο στις μικρές όσο και στις μεγάλες τάξεις). Παρακαλούμε πολύ, για να εξαλειφθούν, να ελέγχετε καθημερινά τα κεφάλια των παιδιών σας τουλάχιστον για μια βδομάδα και, σε περίπτωση που βρείτε ψείρες, να τις καταπολεμάτε αμέσως.
Τριανδρία 03/04/2013
 Η Διευθύντρια


Τρίτη 2 Απριλίου 2013

2 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου


Το μήνυμα του 2013
Διαβάζουμε, εγώ κι εσύ.
Τα γράμματα γίνονται λέξεις
κι οι λέξεις έπειτα, όλες μαζί,
γίνονται βιβλία να διαλέξεις.
Άκου πώς ψιθυρίζουν!
Ποτάμια στις σελίδες κελαρύζουν,
αρκούδες τραγουδούν,
όταν το φεγγάρι αντικρίζουν.
Μπαίνουμε σε κάστρα φοβερά.
Δέντρα σκαρφαλώνουν ως τα σύννεφα.
Γενναία κορίτσια πετούν θαρρετά,
αγόρια ψαρεύουν άστρα λαμπερά.
Εσύ κι εγώ διαβάζουμε μαζί,
«βιβλιοχαρά» σ’ όλη τη γη.
Συγγραφέας: Pat Mora
Μετάφραση: Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) το 1966. Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας.
Το μήνυμα του 2013 έγραψε η πολυβραβευμένη συγγραφέας Pat Mora, που γεννήθηκε στο El Paso του Τέξας και έχει γράψει πολλά βιβλία για παιδιά, τόσο στα αγγλικά όσο και στα ισπανικά.
Την αφίσα του 2013 φιλοτέχνησε ο διάσημος Αμερικανός αφηγητής, συγγραφέας, ποιητής, μουσικός και εικονογράφος, αφροαμερικανικής καταγωγής, Ashley Bryan , ο οποίος έχει τιμηθεί με πολλά και σημαντικότατα τοπικά και διεθνή βραβεία.
Η ημέρα αυτή δίνει μια ωραία αφορμή για δράσεις σχετικές με το βιβλίο και τη φιλαναγνωσία, όχι μόνο στις σχολικές ομάδες που πραγματοποιούν προγράμματα για τη λογοτεχνία και τη φιλαναγνωσία, αλλά σε όλους τους μαθητές όλων των σχολείων μας.