Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ 9/3 "Χρωματιστή μουσική, χαρούμενα παιδιά"- Εκδήλωση στο φουαγιέ του δημαρχείου Θεσ/νίκης


«Χρωματιστή μουσική, χαρούμενα παιδιά» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνει ο Οργανισμός Βρεφονηπιακής, Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ.) του Δήμου Θεσσαλονίκης 
την Κυριακή 9 Μαρτίου, στις 11.00, στο φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.
Η εκδήλωση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ περιλαμβάνει έκθεση αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων, που κατασκεύασαν τα παιδιά μαζί με τις δασκάλες τους στους παιδικούς σταθμούς του Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ. Στην ίδια έκθεση θα συμμετέχουν και οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, με αντίστοιχες δημιουργίες.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό του ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, τα μουσικά όργανα της οποίας θα παρουσιαστούν σε μικρούς και μεγάλους θεατές. Στη συνέχεια οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ με την καθηγήτρια μουσικής Έφη Μπαχτσεβάνα 
θα παρουσιάσουν τα πολύχρωμα μουσικά όργανα Boomwhackers (χρωματιστοί πλαστικοί σωλήνες διαφόρων μεγεθών όπου κάθε μέγεθος με το χρώμα του αντιστοιχεί σε μια νότα) και θα παίξουν με τα παιδιά μουσικοκινητικά παιχνίδια.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργούν εργαστήρια κατασκευής αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων με τις παιδαγωγούς των παιδικών σταθμών του Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ.

«Όταν στα παιδιά δοθεί η ευκαιρία να εκφράσουν τον όμορφο μαγικό τους κόσμο, τότε είναι σίγουρο πως θα παρουσιάσουν υπέροχα "έργα τέχνης", αφού είναι έντονη η δημιουργικότητα και η φαντασία τους» δήλωσε η Πρόεδρος του Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ. Κυβέλη Ρουμελιώτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου